Weekly bloemen bullet journal
Creatief

Hoe maak je een weekly spread?

Vandaag maken we samen een weekly spread. In het Nederlands: een weekoverzicht. Makkelijk als je je bullet journal als agenda wil gebruiken of graag in 1 opslag ziet wat je op de planning hebt die week. We maken een spread, maar natuurlijk zou je dit overzicht ook op 1 pagina kunnen maken. Laten we aan de slag gaan.

De weekly die we vandaag gaan maken heeft een vrij standaard opzet. Ik heb ervoor gekozen om te tekenen, maar met washi tape of stickers is hij net zo leuk te versieren! De materialen die je zeker nodig hebt zijn: je bullet journal, een fineliner, een potlood en gum, liniaal of geodriehoek en een kleurtje (stift, marker of anders potlood)

We beginnen met het maken van een opzetje. Ik vind het wel mooi de afstanden tussen de weekdagen even groot zijn, dus daar heb ik hetzelfde aantal bullets tussen gehouden. Ook heb ik het midden van de paginabreedte uitgemeten, zodat de dagen ook daar in het midden staan. Pak de middelste letter van het woord en zit die op je middelpunt. Vanuit hier kun je verder schrijven.
Het weekend en de notities heb ik samen onderaan de rechterpagina gezet. Deze kolommen zijn wat smaller en hoger. Bovenaan de rechterpagina heb ik ook ruimte vrijgelaten, om de pagina wat op te fleuren!

Als je de dagen van de week met potlood hebt geschreven en ze staan netjes kun je ze over trekken met fineliner. Alle strepen die naar beneden gaan kun je wat dikker maken, zo krijg je een handletter-effect. Let wel op: dit heb je niet in 1 dag geleerd. Maar oefening baart kunst. Ik gebruik hier gewoon mijn eigen bullet journal voor. Hij is tenslotte alleen van mij en voor mijn creatieve proces.

Tijd voor een beetje kleur. Ik heb gekozen voor een lichtroze, maar natuurlijk kun je alle kleuren gebruiken die je leuk vindt. Bedenk welke stickers, washi tape of tekeningen je erbij wil gebruiken. Ga je voor kleuren die dicht bij elkaar liggen, dan vormt het een mooi geheel. Natuurlijk kun je ook juist voor contrast gaan (bv gele stift, bruine stickers), ook heel erg leuk. Wel belangrijk om van tevoren over na te denken.

Zo, dat was de basis al. Nu nog het opleuken van de pagina! Dit vind ik het leukste deel! Pinterest staat vol leuke doodles. Vaak met een stappenplan. Ik heb voor bloemen gekozen, altijd goed. Ik heb deze bewaard in mijn Pinterest map, zodat je dezelfde kunt gebruiken als je wilt. Het viel me een beetje tegen hoe snel bloemen moeilijk worden, dus heb de makkelijkste variant gekozen. Zie je het niet zitten om te tekenen? Stickers zijn dan de perfecte oplossing. Action ligt vol met leuke stickers voor een leuke prijs. En natuurlijk is ook Ali een grote vriend.

De tekening heb ik eerst opgezet met potlood. Zodra je tevreden bent, kun je ‘m weer overtrekken met je fineliner. Bovenaan heb ik er nog het weeknummer bij gezet.. En wat een ellende, het was het verkeerde weeknummer! Oh no! Je kunt erachter schrijven: grapje, het is al week 36. Maar omdat de bloemen er al stonden heb ik besloten het maar zo te laten.

De data heb ik wel goed opgeschreven! Jeuj! De bloemen zijn ingekleurd met stift. Vaak is potlood of aquarelpotlood net zo leuk.. Ik gebruik sinds kort de Crayola supertips. Ik ben best tevreden over deze stiften. Je moet er wel rekening mee houden dat als je een leuchtturm 1917 gebruikt je het aan de andere kant van de pagina nog ziet. Maar voor een tientje voor 50 stuks ben ik er heel blij mee!

Laat je weer even weten wat je vond van deze blog? Ook zou ik het leuk vinden om je creaties te zien te krijgen! Tag me op fb of insta, of mail me even. Lijkt me erg leuk!

5 1 stem
Artikelbeoordeling
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x